Tviksi, Šarki, Maks, Mačkica: Upoznajte kućne ljubimce političara – Oni su im najverniji prijatelji (FOTO)

|

Ko ne voli životinje, ne voli ni ljude, kaže mudra narodna izreka, a vodeći političari naše zemlje skoro po pravilu imaju kućne ljubimce.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović slobodno vreme provodi u društvu mačke i psa, koji je dobio neobično ime – Mačkica. Ministarka rudarstva i energetike često izlazi sa svojim psom u kafiće i šetnje.

“Nedeljni ručak, jako je fina. Prava dama Mačkica“, pohvalila ju je gazdarica u jednoj od brojnih objava na Instagramu, koje je posvetila svojim ljubimcima.

Ministar finansija Siniša Mali je za kućnog ljubimca izabrao haskija.

“Na kraju radnog dana – druženje i šetnja sa Tviksijem. Iako je postao član našeg domaćinstva prvenstveno zbog dece, koja su jako želela psa, moram da priznam da smo sada svi podjednako vezani za njega”, otkrio je ministar finansija.

Prvi čovek policije Nebojša Stefanović ima divnog labradora po imenu Maks, koji obožava da glođe kost, ali i da se mazi, uprkos gabaritu.

“Ne mogu da vam opišem kolika je radost ovaj dobri pas. Samo još da shvati da je malo otežao”, duhovito je napisao Nebojša Stefanović uz fotografiju na kojoj pozira sa Maksom.

Kućne ljubimce ima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dva psa rase persijski hrt stigla su u porodični dom u Jajincima sa drugog kraja sveta. Naime, predsednik ih je na poklon dobio u Bahreinu, od šeika Nasera.

Šarki i Zad, predsednikovi kućni ljubimci, bili su mu inspiracija za jedan post. Pored fotografije na kojoj se igra sa psima napisao je: “Slede važne i teške odluke za našu zemlju i narod. Vernost, zajedništvo i bratstvo biće nam potrebni više nego ikada”.

Izvor: hellomagazin.rs