Traže pravdu za Palču – Formiraju se grupe podrške za Ljupča Palevskog: “Sistem mu je spakovao aferu”

|

Nakon monstruoznog ubistva nevine devojčice Vanje Đorčevske (14), usledilo je ono što se dogodilo i u Srbiji, u slučaju “Ribnikar”. Naime, oformile su se grupe koje podržavaju ubice. Na društvenim mrežama se formiraju grupe preko kojih se traži pravda za prvoosumnjičenog Ljupča Palevskog Palče, koji je, kako navode institucije, organizator i izvršilac dva ubistva.

Jedna od njih se zove “Pravda za Palča, pravda za Vanju, pravda za Pančeta, pravda za Makedoniju”.

“Desna” je naziv stranke koju je osnovao Palčo, a on je i njen predsednik. Grupa je osnovana juče ujutru. Postoji nekoliko postova i to uglavnom, od tvorca grupe, koga Palčo opisuje kao “pravog makedonskog patriotu”.

“Svi mi koji poznajemo Palča lično znamo da je on nevino optužen za jezivo i monstruozno ubistvo Vanje. Znamo da im je, zajedno sa nekim od njegovih najbližih saradnika, nametnut slučaj u kojem su brutalno žrtvovali živote dece. Oduzeli su detetu mladost, radost koju mu život donosi, potomstvo, sreću da bude deo njegovih najmilijih, drugova i prijatelja… Stvorili su neprijateljsko i nasilno javno mnjenje, stvorili potencijalna čudovišta koja su spremna da rastrgne nevino optuženog Palču kao što bi učinio najkrvožedniji vuk. Potencijalni monstrumi će isto uraditi i sa svim Palčovim poznanicima i saradnicima. Dragi Makedonci, dragi sugrađani, dragi prijatelji i dušmani, molim vas spustite glave, samo tako ćemo moći da se izborimo za istinu, da pronađemo prave monstrume koji su ubili Panča i Vanju. Samo tako ćemo moći da saznamo ko su ideolozi, organizatori i izvršioci ovih jezivih, brutalnih i političkih ubistava. Životi Panča i Vanje su veoma skupi i zločin je da za njih odgovaraju nevini Makedonci”, stoji u objavi sa profila “Toni Desna”, kreatora i administratora grupe.

Na profilu “Toni Desna” nema objava, ali ima 349 prijatelja. Među njima nije profil Ljupča Palevskog. U grupi se, osim što traže pravdu za Palču, ne pominje ime nijednog drugog optuženog.

Izvor: skopje1.mk