Tetka ubijene Nizame otkrila uznemirujuće detalje: “Tukao ju je zbog policajke i pretio da će prvo ubiti dete”

|

Nakon brutalnog ubistva Nizame Hećimović koju je zverski ubio pomahnitali Nermin Sulejmanović, bura se ne stišava.

Sulejmanović, koji je godinama sejao strah u Gradačcu, osim svoje nevenčane supruge ubio je i Đengiza i Denisa Ondera, oca i sina, a teško je ranio Harisu Onder, suprugu i majku nastradalih muškaraca. Nakon toga upucao je i jednog policajca. Najpre je pucao na Nedima Pamukovića, koji je sin Zijade Vuković Pamuković, tetke ubijene Nizame, koja se kod nje krila sa svojom bebom.

Zijada je otkrila šta se dešavalo u poslednjim satima Nizaminog života i u jednom dahu je prepričala dramu koju neće zaboraviti do groba.

Samir, Zijadin muž se u trenutku napada pomahnitalog Nermina nalazio u Italiji.

– Nermin je došao. Dole je na putu auto parkirao. Na glavni ulaz nije mogao da uđe. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspeo da uđe u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu vičući: “Gde je” – priča kroz suze Zijada.

Nesrećna Nizama se sakrila u sobu Zijadinog sina Nedima i zaključala.

– Tu je ispalio metak. Nije mogao odmah da uđe u sobu. Obišao je oko kuće. Ne sećam se da li je prozor bio otvoren. Uspeo je da razvali vrata i uđe u sobu u kojoj je bila Nizama. Mog sina Nedima je ranio u nogu i isterao napolje. Ja sam sa sinom izašla napolje, zvala sam policiju, plakala – priča Zijada.

Ubica je bebu odneo do automobila, a onda se vratio u kuću po Nizamu.

– Tu je bila vriska, drama, tukao ju je… Udarao ju je šakama. Plakala sam i dozivala pomoć. Kad su izašli iz kuće, vukao je Nizamu za kosu, a to nikada neću zaboraviti… Stala je nasred puta i plakala. Pogledala je u mene i rekla: “Pomozi mi tetka.” Ja nisam mogla da joj pomognem. Zvala je i molila za pomoć – priča Zijana briznuvši u plač.

Ona kaže da je Nizama tražila zaštitu i od policije, i od suda, i od Nerminovih prijatelja.

– Ja i sada dođem kući, vidim njega na vratima s pištoljem i vidim svoje dete krvavo. Ona se osećala najsigurnije kod nas – rekla je Nizamina tetka.

– Ne znamo ko je, ali znamo da je bio u vezi s policajkom. Ne znam ni je li ona rekla, nemam dokaze, ali znam da je bila s njim. Lično sam čula kad je Nezimi rekao da je s njom u vezi. Nermin je njoj rekao, svaki put kad izađem s njom i kad dođem kući, istući ću te. Zato nije smela više da pita Nermina za nju. Imala je neke njihove slike, Nermin je to brisao, batinao je zbog toga – kaže Zijada Vuković-Pamuković.

– U jednoj od svađa, koje su krenule kad je Nizama saznala za vezu Nermina i policajke, on je njoj rekao: “Prvo ću ubiti dete. Ti ćeš to gledati, onda ću ubiti tebe, a onda ću se vratiti i ubiti sve koji su te podržavali” – prepričava jezivu pretnju Nezimina tetka.

Zijadin i Samirov sin Nedim, kojeg je ranio Nermin Sulejmanović, nalazi se u UKC-u Tuzla.

– Dobro se oporavlja, bili smo kod njega u poseti. Treba uskoro da izađe na kućno lečenje. Trauma će mu, kao i svima nama, ostati za celi život – rekla je Zijada.

Izvor: kurir.rs