Teško povređena Sara (20) stigla na VMA: Poznato stanje devojke iz kruševačke fabrike u kojoj se jutros desila eksplozija

|

Sara C. (20) iz Kruševca koja je zadobila teške povrede u eksploziji fabrike Trijal u Kruševcu sada je dovezena na VMA u Beogradu gde joj je urađena prva dijagnostika.

“Povređena je nakon eksplozije zadobila je teške telesne povrede, to su takozvane blast povrede koje nastaju usled eksplozija. Ona se nalazi u Jedinici intezivne nege. Takođe, nakon prve dijagnostike rano je davati bilo kakve prognoze”, otkriva Kurirov dobro obavešten izvor i dodaje:

“Povređenoj su vitalni parametri trenutno stabilni, ali intezivno se prati njeno stanje”.

Podsetimo, Sara C. je jedna od četvoro povređenih radnika iz kruševačke fabrike

“Prilikom eksplozije pored Sare C. povređen je Marko M., Dušan J. i Bojan T. koji su smešteni u Opštu bolnicu u Kruševcu gde se nalaze u stabilnom stanju”, podseća gore pomenuti izvor i dodaje da je u eksploziji poginuo mladić Nikola Rašković (18) koji je pre Nove godine počeo da radi u fabrici.

Sara C. je prošla obuku u kruševačkoj firmi i četiri meseca je njihov zaposleni radnik. Otac povređene rekao je kasnije za medije da je oni još uvek ne znaju koje povrede ima devojka. Poginuli Nikola Rašković i Sara C. su bili prijatelji i zajedno su radili u ovom pogonu. Nesrećni mladić trebalo je za 10 dana da proslavi rođendan.

Izvor: kurir.rs