Svi detalji novog kruga nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”: Nema više koverti i bubnja – Mali objasnio proceduru

|

Kupovina i skupljanje računa ponovo će biti šansa da se dođe do neke vredne nagrade. Država priprema novi krug nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”, a ministar finansija Siniša Mali otkrio je neka od novih pravila učestvovanja, kao i proceduru.

Pošto su pred potrošačima računi nove generacije igra će se odvijati po novim pravilima. Kako “Novosti” nezvanično saznaju, u sledećem krugu u potencijalno kolo sreće će se ulaziti isključivo – elektronski.

Ideja je da se i učešće u igri – digitalizuje. Nova fiskalizacija omogućava da se organizuje elektronska lutrija. Računi će se prijavljivati elektronski i svakom će biti dodeljen kod. U igri će se izvlačiti kodovi. Nema više papirnih računa, slanja koverti i izvlačenja iz bubnja. To donekle otežava učešće starijim sugrađanima koji nisu u koraku sa modernim tehnologijama.

Izabrana je radna grupa koja će raditi na novom krugu nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”, saznaju “Novosti”. Oni će raditi na detaljnim pravilima i uputstvima oko njenog organizoivanja. Među narednim koracima je i formiranje nagradnog fonda.

I ministar finansija Siniša Mali nedavno je najavio da će ovog puta igra izgledati drugačije.

“Neće se više slati fiskalni računi i koverte, već će se samo skenirati QR kod. Za to će biti napravljena posebna aplikacija, a o tome će javnost biti naknadno obaveštena”, rekao je Siniša Mali gostujući u Jutarnjem programu.

Izvor: novosti.rs