“Svetlana nije premeštala Dankino telo”: Advokat Dragijevića otkrio detalje saslušanja svojih klijenata

|

Nebojša Živanović, branilac Radoslava Dragijevića, koji se tereti da je pomagao sinu ubici Dejanu Dragijeviću da sakrije telo devojčice Danke Ilić, jutros je otkrio za Republiku kako se majka ubice juče ponašala u tužilaštvu.

Svetlana Dragijević je pozvana da u svojstvu privilegovanog svedoka bude ispitana Višem javnom tužilaštvu u Boru u cilju prikupljanja podataka o zločinu za koji su osumnjičeni njen suprug i obojica sinova, od kojih je mlađi Dalibor preminuo tokom policijskog zadržavanja.

Ona se juče odazvala tom pozivu, ali je izjavila da će da iskoristi pravo da ne svedoči kao supruga i majka osumnjičenih, odnosno kao privilegovani svedok.

“Ona je rekla da ne zna ništa o ubistvu devojčice i da smatra da njena porodica nije počinila zločin. Svetlana nije premeštala telo. Budući da je bolesna, žena je odlučila da se ne izlaže dodatnom iscrpljivanju”, rekao je advokat Živanović.

On demantuje da je Radoslav juče bio ponovo u tužilaštvu na saslušanju i otkriva da će postupajući tužllac danas saslušati nekoliko svedoka. Dalje kaže da ne može da otkriva identitet kako ovih, tako ni svedoka koji će u narednim danima biti pozvani da kažu šta znaju.

“Ne smemo da ometamo istragu koja teče”, poručio je Živanović za Republiku.

Za ubistvo Danke Ilić iz Bora koja bi 6. maja navršila dve godine, pored Dejana Dragijevića osumnjičen je njegov kolega iz borskog vodovoda Srđan Janković iz sela Luka.

Dejanovi otac i brat koji je preminuo u pritvoru osumnjičeni su za pomaganje u skrivanju tela devojčice koje su ubice bacile na deponiju pošto su je udarili službenim kolima a potom udavili.

Dragijevići se terete da su telo kasnije premeštali, ali do današnjeg dana od 26. marta otkad potraga traje i to od trenutka kada je dete nestalo iz dvorišta porodice njene majke. Potraga za telom još uvek nije dala rezultate.

Izvor: republika.rs