Sveštenik hteo da prisvoji drva iz dvorišta crkve – Meštani ga sprečili: Niko ga neće pustiti u kuću da sveti vodu

|

Pedesetak meštana sela Barje i Kaluđerce blizu Vučja kod Leskovca okupili su se prekjuče ispred crkve braneći drvosečama da prevezu oko dvadesetak kubika ogrevnog drveta koje su u ime lokalnog sveštenika Bratislava Mihajlovića posekli u dvorištu crkve.

Stanovnici ovih sela kažu da će namesniku leskovačke crkve Daliboru Stefanoviću predati peticiju za promenu sveštenika.

“Najgori je sveštenik kojeg smo imali do sada! Verujte, posle ovoga što radi, niko neće da ga pusti u kuću da nam sveti vodu pred slavu. Opustošio je crkvu. Prošle godine je nasekao hrastovinu i bukvu, nekih 20 kubika, koje je oterao kući za Vučje da se na njih greje, a sada isto toliko. To nećemo da dozvolimo”, kaže jedan od okupljenih meštana Boban Đorđević.

Đorđević dodaje da su meštani predlagali da se ta posečena drvna građa iskoristi za obnovu dotrajalog crkvenog krova i stolarije, ali da je sveštenik Bratislav Mihajlović to kategorički odbio.

“Pogledajte u kakvom je stanju crkva. Sve je to lepo moglo da se uloži u nju. Niko od nas se ne bi bunio. Mi smo promenili do sada desetak sveštenika. Niko od njih nije ništa doneo, ali ovaj je sve opustošio. Čak je odnosio i neke ikone iz crkve”, tvrde meštani i kažu da su zvali sveštenika da se danas pojavi pred ljudima, ali da je on to odbio.

Dalibor Stefanović, arhierejski namesnik leskovački, ističe da je vidno uznemiren zbog današnjih dešavanja.

“Ništa ne mogu da vam kažem dok ne dobijem odgovore iz niške eparhije. Očekujemo da stigne u toku popodneva ili večeri”, rekao je Stefanović.

Posle protesta meštana, drva su istovarena iz kamiona, a u međuvremenu je pozvana i policija.

Izvor: kurir.rs