Sugrađani pokreću akciju pomoći za udovicu poginulog sveštenika Nemanje: Majka troje dece posle neseće ostala bez oslonca

|

Sveštenik Braničevske eparhije Nemanja Veličković (33) nastradao je u stravičnoj nesreći blizu Batočine krajem novembra, a u udesu su povređene njegova supruga i tri ćerke. Nekoliko dana pre tragedije Veličković je na društvenim mrežama objavio tekst pod naslovom: „Šta se dešava posle smrti?“, što su mnogi protumačili kao da je predosetio tragediju!

Lančani sudar na putu Kragujevac-Batočina u mestu Botunje, na slavu Sveti Jovan Zlatousti, koja je velika slava u njegovom selu i u tom kraju.

“U lančanom sudaru jedna osoba je poginula, dok ih je šest povređeno. Među povređenima je i troje dece. Informacija o identitetu poginulog rastužila je čitav kraj. Reč je o mladom i veoma poštovanom svešteniku Nemanji Veličkoviću, a u udesu su povređeni njegova supruga i tri ćerkice. Veličković se nalazio za volanom automobila, a zasad nije poznato ko je izazvao udes”, otkriva izvor blizak istrazi.

Fotografiju nesrećnog Nemanje uz tužne vesti na društvenim mrežama objavila je i Crkva svetih apostola Petra i Pavla – Viteževo na svojoj stranici.

„Neka mu je laka crna zemlja! Neka ga Bog i anđeli čuvaju. Saučešće porodici, amin“, piše u objavi.

Na njegovoj Fejsbuk stranici jedan od poznanika pokrenuo je akciju da se pomogne supruzi i deci nastradalog sveštenika.

“Poštovani sugrađani, ljudi velikog srca po ko zna koji put vas pozivamo da pomognemo našim sugrađanima, ovaj put potrebna je pomoć Heleni majci troje dece čiji muž Nemanja sveštenik pre 10 dana tragično poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Kragujevca. Ta tragična nedelja promenila je život ovoj skladnoj i harmoničnoj porodici. Ostali su bez svog tate i supruga hranioca i zaštitnika. Helena inače Požarevljanka vraća se u staru kuću u našem gradu u Ćebinoj ulici. Kuća je zidana šezdesetih godina i dosta toga na njoj je dotrajalo. Na nama je da pokušamo da što pre osposobimo kuću za stanovanje majke i njeno troje dece”, navedeno je na stranici.

Izvor: alo.rs