Stojan osvojio srce Ukrajinke Hane: Zbog ljubavi doletela prvim avionom u Srbiju – Sada plete popkice i planira da proširi biznis

|

Skoro da nema posetioca koji je došao na prvi Sajam ženskog preduzetništva u Vranju, a da nije zastao pored štanda Hane Milošević, iz sela Dekutnica, kod Vladičinog Hana, da se divi raznobojnim dečijim popkicama koje je isplela od raznovrsnog konca.

Sve njih je Hana je dočekala i ispratila širokim osmehom, kojim je izgleda i osvojila srce Stojana Miloševića iz Vladičinog Hana pre pet godina, kada su postali prijatelji na Fejsbuku. Iako je ona tada živela u okolini ukrajinskog grada Ivako – Frankovsk i bila hiljadama kilometara daleko od Stojana, to je nije sprečilo da se zaljubi.

“Upoznali smo se u maju 2017. i već u septembru sam došla u Vladičin Han”, započinje svoju nesvakidašnju ljubavnu priču Hana.

Ona kaže da je bila toliko zaljubljena da je bukvalno prvim avionom krenula iz Ukrajine prema Srbiji kada ju je Stojan pozvao da dođe. Kaže da ju je strah od nepoznatog stigao tek kada je sletela na beogradski aerodrom. Na to je odmah zaboravila kada je zagrlila svog supruga i zajedno sa njim krenula u njegovo rodno selo Dekutnice, a tamo ju je sačekalo još jedno prijatno iznenađenje.

Njegovi najbliži dočekali su je sa trubačima, i od samog početka prihvatili kao svoju. Tu iskrenu dobrodošlicu ona je odmah osetila u svom srcu i to joj je bio dokaz da nije pogrešila. Zahvaljujući tome odlično se snašla u novoj sredini. Kaže da joj to nije bilo teško jer je i pre dolaska u Srbiju živela na selu i radila seoske poslove. Svoje slobodno vreme prekraćivala je pletenjem. Mustre za svoja mala remek dela pronalazila je na Internetu pa su se tako, skoro sami od sebe, počeli nizati njeni ručni radovi od vune, vunice, konca za heklanje.

“Prvo sam počela da pletem popkice trudeći se da bojom i raznim ispletenim detaljima na njima oživim likove omiljenih dečjih životinja. Da sam uspela u tome shvatila sam tek kada sam videla kako deca i njihovi roditelji reaguju na njih kada ih vide“, kaže Hana.

Ukrajinka se nije zadržala samo na pletenju popkica već je počela da od raznovrsnog konca plete prsluke, džempere, pelarine, tunike, damske tašne i razne ukrasne predmete za kuću. U jednom trenutku je imala toliko ispletenih stvari da je suprugu predložila da odu na hansku pijacu i prodaju nešto od toga.

“Prodaja nam je toga dana išla odlično tako da smo sa suprugom naše proizvode počeli redovno da iznosimo na pijacu”, priseća se Hana i ističe da ima puno planova za budućnost koji se tiču razvoja biznisa. Otuda je kada joj je stigao poziv za učešće na vranjski Sajmu inovacionog ženskog preduzetništva odmah prihvatila jer je tu videla priliku za svoje napredovanje.

Izvor: jugmedia.rs