“Želimo da zna da nije sama”: Učenici velikog srca priredili iznenađenje nastavnici istorije iz Ribnikara

|

Učenici Sportske gimnazije iz Beograda 29. januara odigraće dve predstave u pozorištu “Dadov” za nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, ranjenu u masakru u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Kako kaže njihova profesorka Verica Đoković, predstavu pod nazivom “Zamislite” učenici će odigrati u dva termina, i to u 18 i 20 sati.

“Sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je profesorki Tatjani Stevanović, koja je povređena u tragediji u Ribnikaru. Ribnikar je naša kolektivna rana. Da se nikada ne ponovi taj dan i da se ne zaboravi. Verujem da živimo u humanom društvu u kome čovek ne sme da ne vidi čoveka pored sebe. Beznađe i apatiju pobedićemo solidarnošću, brigom za druge, darovanjem. Želimo da Tatjana zna da nije sama”, poručila je profesorka Đoković.

Ona navodi da je dramski tekst po motivima pesme Duška Radovića napisala profesorka Ivana Marinko, dok su zajedničkim radom režirale predstavu.

“Predstava govori o ljubavi, zajedništvu, razumevanju. Da bismo skupili više novca, osmislili smo bedževe za predstavu, koje će učenici Sportske gimnazije prodavati vršnjacima u svim beogradskim školama. U našim dosadašnjim humanitarnim akcija, pa i u ovoj, prvu podršku i vetar u leđa daje nam divna Danijela Popović Jurić i RED Communication agencija. Zahvaljujemo se glumici Mileni Vasić, koja je rado pristala da promoviše ovu našu ideju. Volela bih da svi ljudi dobrog srca, preduzeća i kompanije slede njihov primer, da nam pomognu da skupimo novac i ovim malim gestom pokažemo Tatjani da razumemo njenu bol”, objašnjava profesorka Sportske gimnazije.

Inače, ovi đaci već su se dokazali u mnogobrojnim humanitarnim delima, a prva predstava koju su odigrali bila je namenjena prikupljanju novca za lečenje njihovog drugara Ognjena Kapate koji boluje od leukemije visokog rizika.

Izvor: telegraf.rs