Srpski spasioci izvukli još jednu devojku iz ruševina: Čuli vapaje dok su uklanjali armaturu – Tri sata je oslobađali

|

Jos jedna ženska osoba iz Turske spasena je iz ruševina nakon zemljotresa koji je zadesio tu zemlju, i to zahvaljujući srpskoj ekipi spasilaca. Iako polako svi gube nadu da će pronaći ikoga prezivelog ispod rusevina, srpski vatrogasci-spasioci uporni su da dođu do svakog zatrpanog čoveka.

Oni su danas uspešno spasili 17-godišnju devojku koja je bila ispod ruševina sedmospratne zgrade, koja je bila pod ruševinama 108 sati.

Vatrogasci-spasioci su, nakon što je radna mašina počela da uklanja sloj po sloj armature, čuli tihe zapomaganje unesrećene devojke a hrabri vatrogasci-spasioci čak 3 sata su neumorno pokušavali da je oslobode. Udruženim snagama, spasioci su izneli devojku uz pomoć spinalne daske i predali je medicinskim službama.

45 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Užica, Valjeva, Niša i Bora, kao i spasilački pas Zigi danima pomažu turskom narodu nakon razornog zemljotresa.

Izvor: kurir.rs