Srbin u Kanadi morao da zameni šoferku – Prevrnuo se kad je video cenu: Ovolike pare u Srbiji su misaona imenica

|

Za mnoge Balkance život u Kanadi se čini idealnim. U ovoj zemlji je zdravstveno osiguranje potpuno besplatno, ekonomija stabilna, priroda netaknuta, kvalitet vazduha izuzetan… Kanada se smatra jednom od bezbednijih zemalja za život. Plate su odlične, kao i životni standard.

Ipak, sve to prate i odgovarajuće cene. Jedan Srbin koji živi u Kanadi na Tik Toku je objavio koliko ga je koštala zamena šoferšajbne na automobilu. Mnogi njegovi pratioci frapirali su se kada su videli da ta usluga tamo košta čak 2.500 evra, koliko kod nas košta polovni automobil. U pitanju je šoferka za automobil “mini moris”.

Ljudi su dalje u komentarima delili svoja iskustva i to koliko gde ova usluga košta, obzirom da zvuči da je u Kanadi to zaista skupo, bar za naše prilike.

“Auuuuu bato jeste kod vas skupo. Kod mene 500”, napisao je neko. “U Nemačkoj 150 eura ako ti je auto osiguran, a mora da je osiguran jer ti policija odmah skine tablice pa ti vozi ako smeš”. “Pa nije valjda za svaki auto isto ili?”, zapitali su se mnogi.

Inače, u Srbiji se mogu kupiti polovne i nove šoferšajbne u rasponu cena od 70-250 evra, a za majstora treba dodatno izdvojiti oko 200 evra, zavisno od toga gde idete, te stoga cena ne može biti tako visoka.

Izvor: kurir.rs