Poznati rivali Srbije na Mundobasketu: Bolje nismo mogli proći – Idemo na Saleta, debitante i stare znance

|

Žreb za Mundobasket održan je u Manili 29. aprila, a reprezentacija Srbije saznala je rivale. Orlovi će u prvoj rundi igrati u grupi sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom.

To praktično znači da će naši košarkaši prvu fazu igrati u Manili, dok će se nokaut faza kasnije igrati na Filipinima. Zbog toga bi „orlovima“ mogao da bude olakšan posao, jer neće morati da putuje iz Japana ili Indonezije.

Na žrebu je bilo osam šešira, u prvoj fazi po četiri ekipe su raspoređene u osam grupa, a po dve najbolje idu u narednu fazu. U drugoj rundi imaćemo četiri grupe po četiri tima, a po dva najbolja će otići u četvrtfinale.

Svetsko prvenstvo na programu je od 25. avgusta do 10. septembra, a mečevi će se održavati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Svetsku titulu brani Španija, vicešampion je Argentina koja sada ni ne učestvuje, a očekuje se i da Amerika stigne u najjačem sastavu.

Već je potvrđeno da će za Srbiju igrati Bogdan Bogdanović, očekuje se da u sastavu bude i Nikola Jokić, dok će Luka Dončić nastupati pod zastavom Slovenije.

Među favoritima su i Francuska, Australija, Kanada, Litvanija… Verovatno najveći derbi u prvoj rundi biće okršaj Grčke i Amerike, a zanimljivo će biti ispratiti i susret Kanade i Francuske.

Izvor: nova.rs