Srbin besan zbog poteza zemljakinje u Nemačkoj: “Turci, Albanci, svi se pomažu, samo naši glume”

|

Objava čoveka sa Balkana podigla je lavinu na društvenim mrežama nakon što je iskritikovao ponašanje zemljakinje koju je upoznao u Nemačkoj. Iako su prvi kontakt ostvarili na maternjem jeziku, kada se ponovo vratio na njeno radno mesto, sve vreme mu je odgovarala na nemačkom.

Unutar Fejsbuk grupe “Srbi u Nemačkoj” pojavila se anonimna ispovest Srbina inspirisana njegovim susretom sa ženom iz Srbije, a koji je zbog načina komunikacije, napravila haos na mrežama.

Kako tvrdi, iako su se upoznali i pričali na srpskom pre toga, kada se pojavio drugi put u marketu, gospođa je počela da razgovara sa njim na nemačkom, što ga je razočaralo i razbesnelo. Kako je rekao, sve druge nacije u regionu se međusobno pomažu, dok se Srbi i ostali Balkanci gastarbajteri, međusobno “sapliću” kad god imaju priliku.

“Nikada mi neće biti jasni ljudi sa Balkana ali jedno mi je jasno, da smo najveća go**a . U marketu sam čuo jednu kasirku da priča na našem jeziku i obradovao se, iskreno. Razmenili smo par reči i to je sve”, napisao je on.

Upravo došao iz marketa i sretnem je na kasi, ja na srpskom, a ona na nemačkom hahaha.

Pitala me koji sam kroasan uzeo i ja na srpskom kažem da je sa šunkom, a ona me ispravi na nemačkom. Gledam bre, Turci, Albanci, svi se međusobno pomažu, razgovaraju na njihovom jeziku kad se sretnu, nije bitno da li se poznaju ili ne. Samo naša đubrad glume ne znam ni ja šta.

Ne mislim samo na ljude iz Srbije… Nego uopšte na ljude sa Balkana”, napisao je on na kraju objave koja je zbog načina na koji je napisana, postala viralna.

Izvor: blic.rs