“Sramotno je što opozicija kritikuje Nikolu Jokića”: Premijerka o spisku podrške Aleksandru Vučiću

|

Ana Brnabić, poverenica SNS za Beograd izjavila je danas da su listu “Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane” podržali intelektualci i javne ličnosti koje veruju u politiku Aleksandra Vučića i koji su imenom i prezimenom tu podršku dali i da je sramno što opozicija kritikuje Nikolu Jokića smatrajući da on ima određene privilegije od podrške toj listi.

Komentarišući izjavu karijernog diplomate Srećka Đukića, koji smatra da će se ljudi koji su podržali tu listu “čuditi kada ih budu osporavali” i da su zbog te podrške dobili “određene privilegije”, Brnabićeva je istakla da je to “sramotno”.

“Da kažete da je Nikola Jokić, najbolji košarkaš sveta, tu zato što očekuje neke privilegije. Kakve to privilegije mi možemo da mu damo? Čovek se pokazao na svetskoj sceni. Najbolji je košarkaš sveta. Dakle, šta tačno može Nikola Jokić da očekuje od toga što je podržao listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, osim što zaista veruje i vidi koliko se na kraju krajeva ulaže u sport, koliko se ulaže u obrazovanje, koliko se ulaže ponovno u nauku, infrastrukturu, koliko Srbija jača. Dakle, čovek je imenom i prezimenom stao na ovom spisku od 2.000 plus javnih ličnosti”, izjavila je ona za TV Prva govoreći o izborima 2023.

Premijerka je istakla da je prvi na spisku akademik Vladimir Kanjuh, koji je čitav život dao za Srbiju, za sve njene građane, koji je toliko toga uradio i proslavio ime Srbije i na svetskoj sceni i dodala šta tačno može da očekuje on od podrške Aleksandra Vučiću.

Izvor: kurir.rs