Snežana Đurišić podnela krivičnu prijavu protiv učesnika Zvezda Granda i njegove majke – traži odštetu od milion dinara

|

Pevačica Snežana Đurišić podnela je sudu tužbu protiv učesnika “Zvezda Granda” Dušana Vukadinovića, kom je bila mentor, kao i protiv njegove majke Nate Vukadinović, jer su javno naveli da im je tražila novac ne bi li ga pevačica pustila u naredni krug takmičenja.

Snežana je navodno tražila milion i sto hiljada dinara, što je približno oko 9.500 evra.

– Zakonom o krivičnom postupku predviđena kazna za uvredu je od 40.000 do 100.000, ali ako je delo izvršeno putem medija, onda je kazna od 150.000 do 450.000 dinara. S obzirom na to da je u ovom slučaju tako bilo, Snežanin advokat je u tužbi zatražio da Dušan i njegova majka Nata Đurišićki plate po 450.000 dinara, kao i naknadu štetu od 200.000. U pitanju su maksimalne kazne koje zakon predviđa. Sud može da usvoji ovaj predlog u celosti ili delimično, nakon što se sagledaju sve okolnosti i kada svi budu dali izjave – naveo je izvor.

Nata je za pomenut medij pričala o ovom slučaju.

– Nije tražila direktno, nego indirektno. Govorila mu je da ona ne radi za džabe. Nije htela da mi pruži ruku u sobi za podršku. Kulirala me je. Upitala sam je da li je moj sin nešto pogrešio i da li joj je nešto loše rekao. Tada mi je saopštila da Dušan neće proći dalje, da je za njega takmičenje završeno. Unela mi se u lice i rekla da ona ne radi za džabe i da treba da joj platim. Ostala sam zatečena, skamenila sam se. Nisam joj dala novac i moj sin nije prošao dalje. Posle je rekla Dušanu da beži i ja nisam znala šta se događa. Nisam joj dala pare i normalno da on nije prošao. Rekla je da je moj sin nije slušao – navela je majka mladog pevača.

Snežana Đurišić povodom ovoga juče nije odgovarala na pozive redakcije, a za medije je nekoliko puta izjavljivala da će se afera “mito” okončati na sudu i da će pred nadležnim institucijama dokazati da je nevina i da su je Vukadinovići lažno optužili.

Izvor: blic.rs