Slika maturantkinje podelila čitav Balkan: “Skidaj to, ne skrnavi tradiciju” – Devojka obukla neobičan kostim i izazvala burne reakcije

|

Dok se većina maturantkinja, naročito srednjoškolke, trude da svojim skupim i originalnim odevnim kombinacijama privuku pažnju ljudi, jedna devojka svojom kreacijom otišla je korak dalje: ona je podelila čitav Balkan kada je na defile maturanta došla u narodnoj nošnji, podvezicama i zastavi Republike Srpske.

Društvene mreže preplavljene su fotografijama i video snimcima maturantkinje iz Banja Luke, koja je kao kombinaciju za maturu izabrala narodnu nošnju uz malo inovativnih detalja koji su nespojivi sa tradicijom.

Maturantkinja je sve dokumentovala i objavila kako nosi belu haljinu, prsluk i dodatke nalik nošnji, glomazne sandale na štiklu, podvezicu a na sve to je dodala i zastavu Republike Srpske.

Njen izbor za maturu nije prošlo nezapaženo, pa su se i TikTok i Tviter usijali od komentara.

“Objasnila šta znači biti drugačija”, “Devojko Boginjo bravo!”, “Preplavila si mi TikTok, ali ne ljutim se”, “Bravo kraljice”, “Kad ideš na Prvi srpski ustanak u 17h, ali je Viktoria Sikret šou u 19h”, bilo je komentara podrške na video snimcima profila “Nezovem” koji je u vlasništvu same maturantkinje.

Ipak bilo je dosta i onih koji nisu bili oduševljeni njenim odabirom.

“Kakva blamčina, Bože me sačuvaj”, “Skrnaviš narodnu nošnju i tradicju”, “Neprikladno”, komentarisali su oni kojima se stajling ipak nije svideo. Bilo kako bilo, devojka je očigledno postigla svoj cilj da bude zapažena.

Izvor: blic.rs