Slaviša oženio Raziju i navukao bes albanskih suseda: Svake noći naizmenično dežuraju u štali, ali ne odustaju od ljubavi

|

Albanka Razija, udata za Srbina Slavišu u Novom Brdu, privukla je pažnju lokalnih Albanaca koji nisu zadovoljni njenim izborom. Međutim, Razija se na to ne osvrće, a o suprugu Slaviši ima samo reči hvale. Razija i Slaviša svake noći naizmenično stražare u štali, jer je to jedini način da sačuvaju farmu krava od koje žive.

Trebalo je dve godine da Razija savlada srpski jezik i to je, kaže, bila jedina prepreka između nje i supruga. Odlično se slažu, sve poslove na imanju zajedno rade sa ćerkom Marinom i sinom Mihajlom. Ali probleme im stvaraju komšije Albanci.

“Sa svojom familijom nemam nikakvih problema što sam se udala za Srbina, ali komšije Albanci mi prave probleme”, kaže Razija Metaj Jović iz sela Zebince.

Pored tih neprijatnosti, Razija i Slaviša svake noći naizmenično stražare u štali, jer jedino tako mogu da sačuvaju farmu krava od koje žive.

“Ovde sam se rodio, ovde volim da ostanem. Koliko mogu se borim, da obezbedim koliko-toliko za decu da nešto imaju”, kaže Slaviša Jović.

Kako bi ekonomski ojačali i podržali porodicu Jović, predstavnici Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje iz Parteša prikupili su sredstva i obezbedili građevinski materijal za izgradnju prostorije za proizvodnju sira.

“Svrha naše organizacije je da ojačamo naše porodice, da im pružimo podršku i pomoć kako bi napravili posao i kako bi mogli da žive”, navodi predstavnik te organizacije.

Jovići kažu da im je ova pomoć stigla u pravom trenutku. Planiraju da završe izgradnju nove kuće, a za to im je potrebno mnogo sredstava, do kojih se bore da dođu.

Izvor: espreso.co.rs