Skočile cene u Grčkoj: Hleb 2,4 evra, malo pivo 4,5 evra – Važne informacije za sve koji planiraju da letuju u ovoj zemlji

|

U poslednje vreme, kao i svuda, i u Grčkoj je zabeležena viša stopa rasta cena, gotovo najveća u dve decenije. Naravno, to se odražava i na cene namirnica.

Mnogi građani Srbije se tradicionalno odlučuju za letovanje u Grkoj, pa nije zgoreg imati informacije o cenama. Primera radi, giros je već 4 evra, ali ako vam služe kao obrok (serviran u tanjiru, sa prilozima i bez tortilje), izaći će vas 7 evra, što je oko 350 dinara više.

Aperol špric na plaži služe za 8,5 evra, dok je šoljica “fredo kapućina” 5 evra. Pivo je 4,5 evra (malo) dok su cene peciva ostale mahom iste. Gorivo je poskupelo, kao i voće, povrće, ulje, mast, hleb, mesni proizvodi.

Ipak, za razliku od Nemačke, gde nedostaje pojedinih namirnica, u Grčkoj zasada ima svega. Da su cene namirnica visoke svedoče i naši građani koji borave u toj zemlji, a koji kažu da obična vekna hleba od 800 grama u Eviji košta 2,4 evra.

Izvor: telegraf.rs