Skandal na večeri posvećenoj Balaševiću – Potez porodice razbesneo fanove: “Sve što je Đole stvarao, oni su upropastili”

|

Sinoć je u ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, ispred kuće u kojoj je živeo Đorđe Balašević, organizovan događaj „Na Bogojavljensku noć“, u znak sećanja na koncerte koje je ovaj kantautor organizovao u rodnom gradu.

Emitovani su isečci sa koncerata, svirali su i tamburaši koji su pratili Đoleta na koncertima, a okupljenima se nekoliko puta obratila Olivera Balašević. Organizovana je i modna revija porodičnog brenda.

Mnogo ljudi se okupilo da bi se prisetilo Đoletovih pesama, događaj je mogao da se prati na zvaničnom Jutjub kanalu Đorđa Balaševića, ali medijskim ekipama bilo je onemogućeno da isprate događaj, pa su brojni fanovi koji nisu mogli da prisustvuju – ostali bez utiska.

Ulica je bila zatvorena i puna obezbeđenja i policije, a mediji koji su došli da isprate događaj ostali su izvan ograđenog dela – obezbeđenje je zaustavljalo novinare govoreći im da nema snimanja i prilaska.

Novinari su pokušali od policije da dobiju objašnjenje zbog čega ne mogu da prođu, budući da se radi o javnom prostoru, ali je rečeno da im niko ne brani kretanje. Međutim, upravo pripadnici privatnog obezbeđenja nisu dozvoljavali predstavnicima medija da uđu u ograđeni deo, piše portal 021 rs.

Ovaj potez porodice Balašević izazvao je veliki gnev među Đoletovim obožavaocima, a negativni komentari samo su se ređali. Fanovi su Balaševićima zamerili zatvaranje ulice i modnu reviju, optužili ih da „ruže uspomenu“ na omiljenog kantautora i da „samo gledaju kako da profitiraju na njegovom liku i delu“.

Izvor: nova.rs