Sajsi MC se oglasila nakon pobune javnosti zbog nula bodova Breskvici: “Ja sam deo žirija koji glasa po predviđenoj proceduri…”

|

U subotu, 2. marta održalo finale “Pesme za Evroviziju”. Dva najveća favorita bile su mlade koleginice Anđela Ignjatović Breskvica i Teodora Pavlovska, Teya Dora. Prema glasovima publike Breskvica je imala 45.160 poruka, a Teya Dora 28.114 SMS glasova.

Obzirom da se glasanje vršilo 50/50, odnosno 50 odsto publika, a 50 odsto stručni žiri, veliku ulogu je imao i sam žiri.

Članovi žirija u finalnoj večeri bili su: Zoran Živanović (Žika Zana), Ivana Rašić (Sajsi MC), Dejan Petrović, Aleksandar Sedlar i predsednik žirija bila je Marija Šerifović, koja je 2007. godine dovela Evroviziju u Srbiju.

Žika Zana je Breskvici dao 5 poena, a Teya Dori 6; Sajsi Mc nije dala nijedan bod Breskvici, odnosno 0, dok je Teya Dori dala najviših 12; Dejan Petrović je Anđeli dao 12, dok Teodori 10, Aleksandar Sedlar je za Ignjatovićevu izdvojio 7, a za Pavlovsku 4 i Marija Šerifović je Breskvica dala 4, a Teya Dori 12.

Mnogi su osudili potez Sajsi MC, te je ekipa Telegrafa kontaktirala reperku kako bi objasnila svoje glasanje u finalnoj večeri.

“Moja dužnost nije da bilo kome šta kome objašnjavam, ja sam bila deo stručnog žirija, koji glasa po predviđenoj proceduri i ne vidim prostor da se dalje vodi polemika”, kratko je rekla Sajsi MC.

Kompozitor Dragan Brajović Braja i jutjuber Andrija Jo su imali brutalne komentare na Sajsinih 0 bodova Breskvici.

“I tako jedan mediokritet LGBT ikona, drugosrbijansko čedo, muzička nebitnost. com, odluči ovu svinjariju svojim glasanjem. 12 poena Teya Dori i nula Breskvici, nisu nama potrebni Briti, Skipetari i ostali Srbomrzci”, poručio je Braja putem platforme “Iks”.

“Srećan sam mnogo zbog Tee, kao što ste videli, ona i Breskvica su bili moji favoriti. Ali me mnogo pogodilo i stvarno ne volim kada neko iz žirija vidno i namerno ošteti učesnika koji važi za najvećeg favorita i da mu nula glasova kao što je sa mnom bila situacija kad sam učestvovao i kao što se sad desilo sa Breskvicom. Pogotovo mi ovo sad deluje kao izrugivanje devojci od 20 godina koja nikome ništa loše nije uradila. Nije lepo”, napisao je Andrija putem pomenute platforme.

Izvor: telegraf.rs