Rune izvređao sudiju, publika ga izviždala: Scena sa medicinskog tajm auta zabrinula Novakove navijače – Meč prekinut

|

Danski teniser Holger Rune napravio je haos u završnici drugog seta, i to u momentu kada je Novak Đoković napravio brejk i servirao za 5:2. U jednom trenutku je došlo do jedne loptice koja je bila veoma blizu linije.

Rune je smatrao da je lopta u autu, dok je sudija Mohamed Lajani sišao sa stolice i pokazao da je loptica ipak skliznula sa linije. Rune je bio šokiran činjenicom da Lajani nije pokazao aut. Na snimku se videlo da zaista deluje da je Rune bio u pravu, a kasnije je to pokazala i tehnologija.

Uprkos tome, Italijani su žestokim zvižducima isprozivali Runea za to što se bunio, a kasnije je Danac nastavio da proziva sudiju, tokom pauze. Pitao ga je da li će sudije biti kažnjene za svoje greške, kao što se kažnjavaju teniseri, kao i da zbog sudija on ispada loš momak u oku publike.

S druge strane, Novak Đoković ima određene probleme sa povredom, zbog čega je morao da interveniše i fizioterapeut, koji je ukazivao Novaku pomoć u pauzi između trećeg i četvrtog gema. Novak se požalio da ima problema sa bolovima, pa je dobio lekove protiv bolova. U pitanju je desni lakat, koji mu već neko vreme pravi probleme.

Prekid zbog kiše! Novak je vodio 30:0 na servis Runea, kada je sudija doneo odluku da se meč prekine. Prava šteta, jer su Đokovića delila samo dva poena od osvajanja drugog seta. Obzirom da je u tim momentima pljuštala kiša u Rimu, igrači su odjurili u svlačionicu.

Izvor: telegraf.rs