“U školi nije bilo devojčice koju nisam…”- Kalinića urnisali zbog izjave: Volela bih da ima ćerku pa da vidimo kako bi pričao

|

Voditelj Milan Kalinić juče je gostovao u emisiji “Kec na jedanaest” na televiziji K1 i tom prilikom govorio o aktuelnim temama. Tom prilikom izazvao je oprečne reakcije na društvenim mrežama nakon kontroverzne izjave o vršnjačkom nasilju u osnovnim školama.

“Deca odrastaju u nenormalnim uslovima… Ja se sećam svog petog razreda… Nije bilo devojčice koju nisam štipnuo, zakačio… To su svi radili. A sada dečak od 11 godina, koji ulazi u pubertet, kome rade hormoni, bio bi optužen za seksualno maltretiranje”, ispričao je Kalinić i ozbiljno uzdrmao Tviter, gde su ga osudili za ovakvu izjavu.

“Evo Milan Kalinić na televiziji K1 govori o nasilju, apostrofira kako sve potiče iz porodice, kako nam je društvo u problemu…”, glasi jedan tvit u kome se vide fotografije voditelja kako učestvuje u tuči pre košarkaške utakmice između Crvene zvezde i Partizana.

Incident se dogodio 2019. godine. Kalinić je najpre proglašen krivim i osuđen na uslovno kaznu od deset meseci zatvora. Kasnije je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio glumca Milana Kalinića od optužbi za nasilničko ponašanje na košarkaškoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana u aprilu 2019. godine. Prilikom donošenja druge prvostepene presude, sudija je istakao da nema dokaza iz kojih se može zaključiti da je Kalinić kriv.

“Volela bih da ima ćerku pa da čujem da li bi mu bilo normalno da je dečaci u školi pipkaju i štipkaju zato što im rade hormoni”, poručila je jedna majka na Tviteru.

Izvor: blic.rs