“Rubljov me gušio kao zmija žabu”: Novakova originalna izjava nakon meča – Poznato u kom terminu igra sutra

|

Novak Đoković nakon mnogo turbulencija uspeo je da se plasira u veliko finale Pariza, gde će se sutra sastati sa teniserom iz komšiluka, Grigorom Dimitrovim iz Bugarske za novi trofej na mastersima. Danas je bio bolji od Andreja Rubljova u tri seta – 2:1 (5:7, 7:6, 7:5).

Đoković je odigrao sjajno u defanzivi kada je to bilo najpotrebnije. Za kamere je nakon pobede istakao šta je to presudilo da slavi.

“Pa, mislim da sam malo bolje disao, to je presudilo. Imao sam malo više vremena da udarim loptu. Rubljov me je mučio kao što zmija guši žabu tokom meča. Znao sam da ima jako veliki kvalitet. Danas je igrao zaista fantastično, ne verujem da je Rubljov ikad bio bolji. Mučio sam se na početku, a onda je potom bilo bolje, što je bilo presudno da osvojim drugi set. U trećem setu sam imao šanse, on je imao dobre šanse da se vrati, doživeo je nesrećnu duplu grešku, ali mislim da sam zaslužio da prođem dalje”, obrazložio je Novak.

Ističe da se nada dobrom ishodu sutra.

“Baš na to što sam prošao kroz jako teške mečeve i jako sam se loše osećao prethodna tri dana. Nekako sam našao način da pronađem snagu, energiju i adrenalin da se ne predam, da mogu da se vratim i nadam se da će se to desiti i sutra”, naglasio je Đoković.

Kaže da je imao dosta problema i sa stomačnim virusom, ali da se situacija popravlja.

“Pa, bio je ovo naporan meč. Rubljov je igrao bez greške set i po, teško je bilo probiti ga. Dobro sam servirao u nekim trenucima kada mi je potreban servis. Po ko zna koji put sam našao način da preokrenem rezultat. Zadnja tri-četiri dana imam stomačni virus, ali je pomalo bolje, tako da se sutra nadam da će biti najbolje”, zaključio je Đoković.

Organizatori su finalni duel stavili od 15 sati, što znači da Novak ima tek 19 sati do meča, što mora iskoristiti na najbolji mogući način kako bi se spremio za Dimitrova.

Izvor: telegraf.rs