Novak je kralj Pariza po 7. put: Rutinski savladao Bugarina – Publika i Dimitrov bili su nemoćni protiv njega

|

Novak Đoković je ponovo uspeo da ispiše stranice istorije tenisa, pošto je savladao Grigora Dimitrova u finalu Mastersa u Parizu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, čime je došao i do rekordne 40. Masters titule u karijeri, a svoje sedme u Parizu.

Očekivala je publika u Parizu zanimljivi finalni duel, očekivali su da će Dimitrov pružiti otpor Novaku i da će im pružiti nešto za uživanje, još kada se na to doda činjenica da je Đoković “u ratu” s njima, želeli su da neko namuči Srbina.

Ipak, onaj koji je trebalo da bude lovac, postao je lovina. Publika koja je želela da vidi Novaka kako pada, videla je Đokovića u svom punom sjaju, gde ne samo da igra, već gde dominira na terenu i uzima ono što mu je namenjeno.

Uzima ono što samo njemu pripada, a to je nova titula u svojoj karijeri. Čitav turnir je prošao u muci, igrao je po tri seta u nekoliko navrata, ali, ni to ga nije sprečilo.

Rutinski je odigrao protiv Bugarina, prvi set pogotovo. Dobio je jednu brejk priliku, nju je iskoristio i to je bilo dovoljno, videlo se da se Dimitrov mučio, da nije mogao da naškodi Novaku.

Izvor: telegraf.rs