Roditeljima se smučilo: Jednom tati pukao film od predloga za poklon za 8. mart, pa odbrusio – “jedino da dignemo kredit!”

|

Bliži se 8. mart, Dan žena, a neko nepisano pravilo je da roditelje đaka boli glava već nekoliko nedelja pred praznik zbog osmišljavanja poklona za razredne starešine i direktorke.

Ipak, jedan predlog odneo je pobedu na društvenoj mreži Tviter, jer je jedan roditelj naveo da bi najprikladnije bilo da se svi udruže i kupe dve garsonjere, za direktorku i razrednu.

“Ja sam mislio ovako. Da svi udružimo sredstva u jednoj banci i primamo platu na istom mestu, i onda da podignemo stambeni kredit i kupimo dve garnisere (garsonjere) – jednu za direktorku, a drugu za razrednu. To će svakako da im ostane večna uspomena na nas i mi ćemo narednih 30 godina biti vezani jedni za druge. Možemo da pitamo i decu šta misle o tome, a možda nema potrebe, složićete se. Molim vas da iznesete svoje predloge”, napisao je ovaj roditelj.

“Za svaki 8. mart iste rasprave. Ne mogu da shvatim da nekome znači razlika između 200 i 300 dinara. Za (u našem slučaju) učiteljicu koja ti čuva nešto najvrednije što imaš u životu”, naveo je jedan otac.

Ipak, pojedini su se protivili navodeći da postoje porodice kojima i 200 dinara i te kako znači, te da će sa tim novcem kupiti hleb deci. Garsonjera nije bila jedini urnebesan predlog u Viber grupama roditelja đaka srpskih škola, pa su mnogi predlagali poklon u vidu laptopova, belog zlata, bicikla…

Sudeći po komentarima tviteraša, najviše im smeta činjenica što se velika količina odvaja za poklon koij bi trebalo da bude simboličan, u vidu buketa cveća, pa se dešava da u razredu od 30 učenika svako uloži po 1.000 dinara samo za 8. mart.

Izvor: kurir.rs