Nećete verovati šta nabujali Ibar nosi pred sobom: Vanredno stanje u nekoliko opština u Srbiji, reke i dalje divljaju (VIDEO)

|

Reka Ibar teče kao luda, a poplave nose sve pred sobom. Ono što do sada nikada nismo videli, videli smo danas – bujica nosi celu kuću. Situacija sa poplavama na jugu Srbije je više nego dramatična. Ibar je “poludeo” i nosi sve pred sobom, situacija je više nego dramatična. Vanredno stanje je proglašeno u Prokuplju, Leposaviću, Sjenici, Prijepolju, Brusu, Novom Pazaru, Tutinu i Kuršumliji zbog jakih i obilnih kiša kao i izlivanja reka.

Nivo reka u Novom Pazaru i Sjenici značajno je opao, a na Pešteru pada sneg. Reka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raška, te je doneta i naredba o zatvaranju vrtića i srednjih škola.

Danas je snimljeno kako bujica nosi celu kuću. Ibar se izlio u Ušću, i deo fabrike “Ekofarm” koja se nalazi na obali reke, je takođe pod vodom.

Zbog obilnih padavina i bujične vode pokrenuta su klizišta u Brusu.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog upravnog okruga, Dejan Seizivić, saopštio je da su postavljeni džakovi sa peskom u tom delu priobalja, na Laktu kod Bogutovca i u Raški.

Zbog podizanja nivoa Ibra, Gradski vodovod u Kraljevu isključio je tri bunara u Žičkom polju.

Video snimak kako bujica nosi celu kuću pogledajte OVDE.

Izvor: kurir.rs