Prodaju ih za 1.000 dinara – Unutra ubrus i folija za pakovanje kikirikija: Pazite gde kupujete Prvu pomoć

|

Toalet papir, ubrusi i omot od kikirikija, stvari su koje nikako ne bi trebalo da se nađu u kutiji za Prvu pomoć. Naročito kada vam je ona neophodna.

Ovo neprijatno iznenađenje doživeo je jedan Beograđanin koji je prošle večeri pokušao da ukaže prvu pomoć povređenom biciklisti, izvestio je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

“U kompletu prve pomoći zatekao je toalet papir, ubrus, foliju za pakovanje kikirikija”, istakao je on na svom Tviter nalogu.

Okanović je dalje naveo da “sledi krivična prijava i zahtev za povlačenje sa tržišta”, međutim ovde je izgleda u pitanju dublji problem.

Naime, i 2020. godine se pojavio sličan problem, kada su mediji preneli iskustvo izvesne Nataše, koja je zatekla istu sadržinu u svom kompletu za Prvu pomoć.

Tada je, kao i sada, verovatno bio problem u kompletima Prve pomoći koje se ne nabavljaju preko zvaničnih dobavljača, već se kupuju po povoljnijim cenama na buvljim pijacama ili preko oglasa.

Na sajtovima za prodaju od igle do lokomotive možete pronaći bar desetinu oglasa koji prodaju “neotpakovani” komplet Prve pomoći po ceni od 1000 dinara pa naviše.

“Sad ću svaku koju kupim da otvorim”, piše u jednom od komentara na Okanovićevu objavu. Kazna za neposedovanje kompleta Prve pomoći u automobilu je 5.000 dinara, a rok trajanja istog je pet godina.

Izvor: telegraf.rs