Predsednik Vučić najavio značajno povećanje plata i penzija: Država deli vaučere od 15.000 dinara u kešu

|

Dva sata trajali su pregovori dela radnika Fijata i predsednika Srbije Aleksandra Vučiča. Kako je Vučić rekao u obraćanju medijima nakon razgovora, dogovor je blizu.

“Blizu smo dogovora, da se pomogne radnicima. Mi ćemo nastaviti saradnju sa Stelantisom”, rekao je Vučić.

“Polovinom avgusta, tačnije 15. 8. počinju pregovori oko minimalca, ponovio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je podsetio da ukoliko ne dođe do dogovora, država će od 1. septembra doneti odluku o većem minimalcu. Gledaćemo da država to povećenje prenese na sebe, a ne teret poslodavaca, to će značajno povećati i plate” – naveo je on.

Što se tiče penzija, Vučić je otkrio procenat njihovog povećanja, a to je 19,1 odsto, a povećanje minimalne zarade ne bi trebalo da bude manje od 13,14 odsto.

Određeni broj građana Srbije, njih 200.000 imaće pravo na vučer od Srbije u iznosu od ukupno 3 milijarde u kešu po 15. 000 dinara, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

To znači da će građani moći da koriste vaučer koji je ranije iznosio 5.000 dinara za odmore u Srbiji. Taj novac moraće da se potroši do oktobra, jer je plan da se finansira letnji i rani jesenji odmor.

Kako je naveo, novac je namenjen za siromašne, one koje su srednje klase, one koji imaju plate do 70.000 dinara.

Izvor: telegraf.rs