Predsednik Srbije ne vidi način da problem sa registarskim tablicama sa Prištinom bude rešen pre 1. septembra

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da ne vidi način da problem sa registarskim tablicama sa Prištinom bude rešen pre 1. septembra i izrazio uverenje da će tzv. Kosovo svakako pokrenuti kampanju promene tih tablica za Srbe.

“Ja mislim da neće imati velikog uspeha u tome. Iako je kosovski premijer Aljbin Kurti u Briselu rekao da će imati uspeha i da će Srbi biti zainteresovani za zamenu tablica. Videćemo, to je proces koji će da traje. Ne postoji šansa da se to reši pre 1. septembra”, rekao je on.

Vučić je u Predsedništvu rekao da ostaje da se vidi da li će doći do promena nakon samita država Balkana i posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i nekih drugih evropskih predstavnika, ali da se njemu čini da trenutno nema mogućnosti pomaka.

“Nema želje kod Prištine da se razgovara o racionalnim i kompromisnim rešenjima. Možda to samo ja mislim, možda Evropljani znaju bolje”, rekao je on.

On je dodao da je Srbija uvek na strani međunarodnog prava u svim slučajevima i međunarodnim sporovima i da je jedina politika zvaničnog Beograda poštovanje Povelje UN i svih medjunarodnih rezolucija.

Izvor: beta.rs