Pored penzionera, novac dobijaju i srednjoškolci: Najavljena još jedna pomoć države i za studente

|

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pomoć države različitim grupama građana među kojima je najnovija pomoć za srednjoškolce. On je prilikom gostovanja sinoć u emisiji “Hit tvit”, najavio novu pomoć države, koja će obradovati tinedjžere – srednjoškolce.

“Razgovarali smo oko nekih dodatnih mera. Ljudi će biti obradovani. Prebacićemo u narednih 10 dana novac u iznosu od 10.000 dinara svakom srednjoškolcu u našoj zemlji”, rekao je Vučić i dodao da će se novac prebacivati preko majki, gde nema majki biće preko oca.

Predsednik je istakao da je ovo važna mera pred praznike, kako bi roditelji mogli da obraduju svoju decu poklonima. Za studente pomoć države 1.000 dinara na studentske kartice

Prijave za studentske kartice počele su 13. novembra, prilikom čega se predviđa da će svih 240.000 studenata dobiti kartice 1. januara 2024. godine, sa brojnim pogodnostima koje će olakšati život i studiranje.

Studenti će u sklopu programa dobiti i tekuće račune u banci “Poštanska štedionica”, a kako je Vučić sinoć najavio, na studentske kartice biće uplaćeno po 1.000 dinara svakom studentu.

Izvor: pink.rs