Pasta 365, sos 485 dinara: Ugostitelji ne prestaju da iznenađuju cenama i uslugama – Uz ceđeni sok ne služe čašu vode

|

U poslednje vreme ugostitelji ne prestaju da nas iznenađuju cenama i uslugama u srpskim i beogradskim lokalima. Naime, čitateljke Telegrafa su prepričale dve posebne situacije, koje su ih nedavno zadesile, pri čemu su ostale blago rečeno u šoku.

“Otišla sam sa sestrom u jedan restoran na Savskom keju, poručile smo pastu karbonara, tačnije pene, i kada nam je stigao račun, imala sam šta da vidim: zbunilo me je to što su posebno naplatili samu testeninu, a posebno preliv, odnosno sos”, ispričala je I.D.

Dodaje da je, pritom, cena poprilična. “Ispada da malo skuvane testenine košta više od 350 dinara, dok samo sos košta skoro 500 dinara”, kaže ona, napominjući da je “u redu da dodatno naplate parmezan ako se služi kao prilog i tome slično, ali ne samo kompletno jelo”.

Druga situacija takođe se odigrala u Beogradu, a čitateljka priča:

“Sela sam s drugaricom u jedan kafić-restoran u Beogradu, nadomak Tašmajdana, inače veoma posećen i poznat. Cene su im jače, kapućino i ceđeni mix sam platila skoro 600 dinara. Ono što sam primetila je i da konobari nisu mnogo ljubazni, a kada sam tražila dve čaše vode, kelner je doneo samo jednu; pritom, na poslužavniku su se nalazile još dve čaše sa vodom”, rekla je T.K.

Na pitanje da li može da dobije još jednu traženu čašu vodu, za drugaricu, usledio je odgovor konobara:

“Hajde, može, mada nas menadžeri posmatraju. Ne bismo smeli da dajemo vodu uz ceđene sokove, jer smo u deficitu sa čašama”, rekao je konobar.

“Malo je reći da sam ostala šokirana. Nisam mogla ništa da izustim; zapravo, htela sam da izbegnem konflikt, a i ne znam kako bih s konobarom mogla da diskutujem o tome kada on samo izvršava naređenje. Sramotan je takav stav menadžera. Znači, ko pije sok, ne mora da pije vodu, ili možda smatraju da treba poručimo papreno skupu brendiranu flašicu vode?!”, ispričala je Beograđanka svoje iskustvo.

Izvor: telegraf.rs