Ovo je Voja 40 godina nakon recitovanja stihova kod Minimaksa: Ima troje dece, bavi se “svim i svačim” – Otkrio ko mu je napisao čuvenu pesmu

|

Četiri decenije posle, možda baš u trenutku kad nam najviše treba, društvenim mrežama raširio se snimak u kojem plavokosi dečak u emisiji čuvenog Milovana Ilića Minimaksa, recituje pesmu koja je ganula sve. Mali Voja iz Kuršumlije, koji je pesmom poručio da su sva deca na svetu ista, danas ima 46 godina, živi u Donjem Stepošu kod Kruševca, porodičan je čovek, a za Telegraf poručuje da bi stihove pesme opet izrecitovao samo ako bi to pomoglo.

“Bilo je to 1983. godine. Predstava se održavala u Ekonomskoj školi u Kuršumliji”, započinje priču Vojislav Vujić, iliti mali plavokosi Voja.

Legendarni Minimaks je u emisiji “Tebi kažem” pitao decu šta su pripremila od recitacija, a Voja je pred kamere stao i punog srca odrecitovao pesmu “Ujedinjena deca sveta”, koja je rasplakala ne samo njega, već i sve one koji su je čuli.

Pesmu je napisala učiteljica Danica Nikolić, koja bi tek danas bila ponosna na sve reči stavljene na papir.

“Baš za mene je napisala tu pesmu”, priseća se Voja i nastavlja:

“Iskreno, bio sam stvarno uzbuđen i presrećan kada se snimak zavrteo na mrežama. Istovremeno, i nije mi bilo svejedno kada sam ga video posle 40 godina. Možete da zamislite kako je kada vidite nešto svoje posle toliko godina. Ali, baš je lep osećaj”; priznaje on.

Bez obzira što je prošlo mnogo godina, ljudi su ga prepoznali, pa se njegov telefon usijao od poziva.

“Čak me je i jedan kolega pitao da li sam to ja. Bilo je raznih komentara, i svi su pozitivni”, kaže Voja.

Na pitanje čime se mali Voja sada bavi, kroz smeh i u šali kaže “svim i svačim”. Zaposlen je u jednoj privatnoj firmi, ali svoju ljubav poklanja poljoprivredi a naročito životinjama.

Sa suprugom Tamarom ima troje dece.

“Najstariji sin Dušan napunio je 18 godina i završio je treći razred srednje škole, ćerka Radica je završila drugi razred srednje, a najmlađi Stefan osmi razred”, kaže Voja.

Kaže da se seća 80 odsto stihova pesme, ali da bi se uz malo podsećanja i pomoći prisetio i cele. Iako je od susreta sa Minimaksom i učešća u emisiji prošlo 40 godina, i sada bi je opet izrecitovao.

“Opet bih je pred publikom izrecitovao, samo ako može da pomogne. Sada je razumem na drugačiji način, a posvetio bih je svoj deci sveta. I ja ih imam, kao što rekoh, troje… “, kaže Voja za Telegraf.

Kako ističe, ima samo jednu želju, a za roditelje jednu poruku.

“Samo neka bude mir u svetu. Inače, kada o deci pričamo, mišljenja sam da vaspitanje polazi od roditelja. Prvo od njih, pa onda da gledamo decu”, poručuje “mali Voja”, zahvalan što se javnost interesuje gde je i šta radi onaj plavokosi dečak sa snimka zbog koga ovih dana plače cela Srbija.

Izvor: telegraf.rs