Ovo je Sandživa, vozač GSP-a iz Šri Lanke: Do skora nije ni znao za Srbiju – Sada razmišlja da dovede i decu, smeta mu samo jedno

|

Za volanima GSP autobusa u srpskoj prestonici trenutno sede i vozači iz Šri Lanke, među kojima je i Sandživa Mudunkotuba (44). Kako sam priznaje, za Srbiju je prvi put čuo kada mu je pre nekoliko meseci prijatelj ponudio da dođe kako bi zaradio u našoj zemlji.

“Na Jutjubu i Guglu sam video da je Srbija lepa zemlja, pa sam odlučio da dođem ovde zbog svoje porodice. Imam dvoje dece i moram da brinem o njima. Zadovoljan sam platom jer ono što su nam obećali, to smo i dobili. Nekad dobijemo i više, jer kad radite više, zaradite više. Ako radite manje, zaradićete manje”, ispričao je Sandživa Mudunkotuva za RTS.

Na vožnju desnom stranom se navikao, ali mu beogradska hladnoća predstavlja problem, jer se još uvek nije prilagodio našoj klimi.

“Ovde je saobraćaj bolji nego na Šri Lanki, tamo je sve mnogo komplikovanije. Vozači tuk-tuka, motocikli, jedni vam dolaze s leve strane, drugi sa desne, sviraju vam. Užasno je. U Beogradu se ljudi razbesne, nekad vam mnogo sviraju, ali to mi je normalno”, kaže Sandživa.

Dodaje da je potpisao ugovor na dve godine i da zasad ne gleda dalje od toga.

“Deca su mi mala i ne znam, možda bih ih doveo ovde”, kaže Sandživa.

Izvor: rts.rs