Ovo je Nikola (18) koji je nastradao u fabrici “Trajal”: Oglasila se i porodica teško povređene devojke (20) – Radila je u fabrici 4 meseca

|

Nikola Rašković (18) iz okoline Kruševca nastradao je eksploziji u fabrici “Trajal”. Članovi porodice Rašković zanemeli su od bola zbog velike tragedije koja ih je zadesila, a tragičnu vest o nesreći za Kurir je potvrdila Nikolina baka, vidno potresena celom situacijom.

“Moj unuk je stradao, duša bakina, nemam snage da pričam”, kroz suze jedva je izustila žena.

Nikola je imao 18 godina, a od posledica eksplozije stradao je na licu mesta, dok su povređeni radnici hitno prevezeni u Opštu bolnicu u Кruševcu. Nikola nije jedino dete u porodici, imao je i brata koji je malo stariji od nesrećnog mladića, a komšije ove porodice još uvek su u šoku zbog ovoga što se dogodilo.

“Strašno, šta drugo da kažem, ne daj Bože nikome. Oni žive dve kuće od nas, dva sina su imali, sad ostali bez jednog. Svi smo u šoku, celo jutro ne možemo da poverujemo da je to naš Nikola”, kratko je rekla komšinica ove porodice.

Devojka S. C. (20) teško je povređena u eksploziji koja se danas oko devet sati dogodila u fabrici “Trajal” u Kruševcu. Njoj je ukazana hitna medicinska pomoć ali je, pošto se nalazi u kritičnom stanju, prevezena u bolnicu u Beograd.

Kako je rekao otac devojke S. C. ona je u fabrici radila četiri do pet meseci.

“Još uvek ne znamo koje je povrede zadobila. Ona je prošla obuku i sve je urađeno kako treba, ali nesreću nije niko mogao da predvidi”, rekao je njen otac.

Izvor: kurir.rs