Sin Bate Živojinovića otkrio zašto njegova sestra nije došla na premeštanje očevih posmrtnih ostataka: “Ovo je za mene kao sahrana”

|

Posmrtni ostaci legendarnog velikana srpskog glumišta Velimira Bate Živojinovića premešteni su iz Aleje zaslužnih građana u porodičnu grobnicu u Koraćici. Danas, 30. aprila, ispunjena je ta glumčeva poslednja želja, a njegov sin Miljko sve je emotivno doživeo.

“Danas ispunjavamo zavet roditeljski. Žao mi je što sa nama nije moja sestra, ona radi u našoj ambasadi na Kubi i zbog svog posla nažalost nije mogla da dođe. Svakodnevno smo u kontaktu, po pet-šest puta se čujemo, jako je srećna kako je sve to organizovano i urađeno i što na kraju krajeva radimo, ispunjavamo želju naših roditelja da budu zajedno”, rekao je Miljko i dodao:

“Ja nisam bio na sahrani, ovo je za mene praktično kao da je sahrana”, istakao je Batin naslednik, piše Blic.

“Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premešteni. Međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gde bi on trebalo da bude premešten prolazi vodovodna cev koju su iz vodovoda, potom, premestili. Zatim smo čekali da prođe neko vreme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to rešeno, te možemo krenuti u proceduru premeštanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će to tačno datum biti, bićete obavešteni”, rekao je svojevremeno Batin sin Miljko Živojinović i dodao da je on obavio sve što je bilo do njega.

Izvor: blic.rs