Ovako se slavi najlepši praznik u domu naše teniserke: Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger čestitali Božić (FOTO)

|

Naša poznata teniserka Ana Ivanović slavi oba Božića, a praznicima se svakako najviše raduju njena deca. Zato im ona uvek pripremi slatko iznenađenje. Naša teniserka, svojevremeno je žarila i palila po teniskim terenima, a mnogo puta je dokazala da se i u kuhinji snalazi odlično. Ovog puta na drustvenim mrežama pohvalila se božićnim medenjacima.

“Srećan Božić svima!”, kratka je Anina poruka povodom Božića. S obzirom na to da se odlično snalazi u kuhinji i da je ekspert za novogodišnje poslastice, sigurno se potrudila oko raskošne trpeze. Praznicima se sigurno najviše raduju njeni sinovi Luka i Leon, koji poklone dobijaju u dva navrata, najpre za katolički, a potom za pravoslavni Božić.

Na svečanu trpezu, koju je Ana ukrasila elegantno, iznela je kolačiće koje je dekorisala u prazničnom duhu.

Recept nije napisala, ali uglavnom se prave na isti način, sa blagim varijacijama po želji. Ako i vi kao Ana želite da obradujete vašu porodicu, predstavljamo vam jedan starinski recept.

Sastojci: 400 g brašna, 140 g šećera u prahu, 2 jaja, 50 g margarina, 2 kašike meda, 1 kašika začina za medenjake (ili cimet, anis, karanfilić), 1 kesica praška za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone. Sastojke dobro umutite mikserom, a nakon toga smesu pokrijte folijom i ostavite je u frižideru najmanje dva sata. Ukoliko ste u mogućnosti, neka odstoji i ceo jedan dan, piše u jednom starinskom receptu.

Nakon toga, na pobrašnjenoj površini rasklagijajte smesu, da debljina bude najmanje 3 mm, izravnjajte lepo i modlicama izvadite željene oblike. Premažite umućenim jajetom (možete mu dodati i mleko). Za ukras koristite belance i šećer u prahu, koje ćete lepo umutiti i crtajte njima po kolačićima. Pecite ih desetak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju. Kada se ohlade, ukrasite ih po sopstvenoj želji.

Izvor: hellomagazin.rs