Iz RHMZ otkrivaju da li će biti snega: Ovo sigurno niste očekivali, sutra temperaturni šok

|

Vreme koje će obeležiti danasšnji dan u Srbiji jeste umereno oblačno sa maksimalnom temperaturom do 16 stepeni, dok će na planinama biti sunčano.

Moguća je mestimična magla u toku jutra, koja će smanjiti vidlјivost na 200 m do 500 m, a lokalno i na manje od 100 m. U Beogradu će magla smanjivati vidlјivost lokalno i na manje od 200 m.

Upravo je zbog magle upaljen meteo alarm na teritoriji cele Srbije, objavljuju iz RHMZ-a.

Očekivana jutarnja temperatura biće od 0 do 7, a najviša dnevna od 12 do 16 stepeni Celzijusa. U gradovima gde će se duže zadržati magla biće hladnije, oko 9 stepeni. Duvaće slab, promenljiv vetar na istoku, severozapadni slab do umeren.

A evo kakvo nas vreme očekuje u naredna tri dana:

U ponedeljak će jutro biti sa slabim mrazom ponegde, u nizijama, po kotlinama i dolinama reka moguća je kratkotrajna magla. Tokom dana preovladavaće pretežno sunčano i toplo vreme za ovaj period godine, osim u mestima gde će se magla zadržavati duže tokom dana. Duvaće slab vetar i umeren, južnih pravaca, a najniža temperatura biće od 0 do 7 stepeni, najviša od 9 do 18 stepeni. Tokom noći na severu se očekuje jače naoblačenje sa kišom, uz skretanje vetra na severozapadni pravac.

U utorak će biti pretežno oblačno vreme, mestimično sa kišom, a na planinama sredinom dana moguć sneg. Nakon podneva očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa severa. Vetar će biti slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni, a uveče u slabljenju. Očekivana jutarnja temperatura je od 0 do 8 stepeni, a najviša dnevna od od 7 do 12 stepeni.

Sreda ujutru doneće nam mraz. Tokom dana biće pretežno sunčano i hladnije vreme. Vetar će biti slab i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 1 stepen, a najviša dnevna od od 6 do 10 stepeni. Uveče i tokom noći moguće je naoblačenje sa zapada, mestimično sa kišom u severnim i zapadnim predelima.

Izvor: kurir.rs