Ovako je Zoran Radmilović govorio Miri Banjac: Nije mogla da se smiri – letećeš ti meni nazad

|

Skoro da nema osobe koja nije imala prilike da odgleda kultnu predstavu “Radovan III”, koja se i danas može odgledati na jutjubu sa Zoranom Radmilovićem u glavnoj ulozi.

Kada se pomisli na “Radovana” nije moguće zamisliti bilo koga osim Zorana, ili kako su kolege volele da ga zovu, kralja improvizacije.

Zoran Radmilović se u ulozi nesnađenog Radovana našao tačno 299. puta, poslednji put 30. oktobra 1984. godine, a specifično je da predstava nijednom nije odigrana na isti način.

Glumca je publika obožavala, a mnogi su ovu predstavu gledali iznova i iznova jer je on svaki put menjao tekst. Dodavao je replike, izbacivao replike koje je pisao Dušan Kovačević, zasmejavao je publiku, a i kolege koje su sa njim bili na sceni svojim improvizacijama.

Jedna od najpopularnijih priča vezanih za ovu predstavu svakako je vezana za konstantnu promenu scenarija. Naime, Zoran je radio na predstavi zajedno sa Mirom Banjac, a kada je koleginicu toliko nasmejao da ona nije mogla da govori od smeha, glumac joj je uputio ove reči:

– Ajde kaži nešto, idi u piz*u ma**rinu… Sad ti treba da kažeš. Kaži je*o te Bog. Nauči taj tekst majku ti je*em novosadsku. Vratiću je ja u Novi Sad je**ću joj majku. Leteće ona meni u Srpsko narodno pozorište.

Zbog ove njegove improvizacije svi su se smejali, pa i sama Mira, a kako možete da zamislite, takvo je bilo svako izvođenje ove kultne predstave.

Izvor: kurir.rs