Ovaj trik sa veš mašinom prepoloviće vam račun za struju: Od sada ovo obavezno radite ovako

|

Naravo da možete da se suprostavite velikim računima za struju! Ako se brinete zbog kućnih troškova, otkrivamo vam jedan trik sa veš mašinom koji možete da primenite. U jeku svih mogućih poskupljenja, zabrinost je na mestu, a mi vam dajemo jedno lako rešenje kojim ćete bar malo “zaustaviti” svoje troškove.

Postoji toliko kućnih poslova koje sigurno svakodnevno obavljate, a niste ni svesni da postoji jednostavno rešenje za veš mašinu sa kojim bistemožete da uštedite novac.

Domaćica i stručnjak za štednju Kajl Grant otkrila je odličan savet koji se odnosi upravo na veš mašinu. Sve što treba da uradite jeste da promenite podešavanja i smanjite jačinu temperature na mašini.

Praktično to znači da ako odeća nije baš toliko prljava, perite je na hladniju temperaturu, jer je ona sasvim dovoljna da se prljavština otkloni ako perete veš koji baš i nije toliko zaprljan.

– Prebacivanje sa 40 stepeni na 30 stepeni štedi 38% energije godišnje, a samim tim i račun za struju“, rekla je ona i dodala da spuštanje na 20 stepeni štedi čak 62% energije. Pored uštede novca, ovaj način pranja će vam takođe olakšati i pranje odeće po bojama, jer šarena odeća obično ispušta boju pri pranju na visokim temperaturama – objasnila je Grant.

Izvor: espreso.co.rs