Ovacije za najboljeg košarkaša na planeti: Nikola Jokić bacio Amere u trans – prvi Srbin koji je ovo doživeo usred Amerike

|

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je nezapamćene ovacije u popularnoj “Bol areni”.

Gromoglasnim aplauzima i povicima “MVP, MVP, MVP” navijači Denvera pozdravili su svog heroja posle još jedne spektakularne partije.

Nikola je vodio svoj tim do važne pobede nad Memfisom 122:109, kojom je ozbezbeđen direktan plasman u plej-of najjače košarkaške lige na svetu.

Jokić je zabeležio 35 poena, 16 skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte na ovom meču i tako postao prvi igrač u istoriji lige koji je u jednoj sezoni stigao do najmanje 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija.

JOKIĆ O ISPISIVANJU ISTORIJE:

Najbolji košarkaš na planeti oduševio je navijače izjavom nakon utakmice sa Memfisom.

Uprkos povredi glave, Nikola Jokić je na maestralan način vodio svoj tim pobede koja je Denveru donela direktan plasman u plej of.

Nagetsi su savladali Memfis rezultatom 122:109, a Jokić je na ovom meču ubacio 35 poena, zabeležio 16 skokova, 6 asistencija i četiri ukradene lopte.

“Ovo nam je bilo potrebno, bila je ovo najvažnija utakmica u sezoni. Nismo želeli da odlučujemo o sudbini u poslednjoj utakmici, posebno protiv Lejkersa. Drago mi je da smo dobili i na kraju je ispalo lako”, rekao je Nikola odmah po završetku utakmice.

Srpski as je ispisao istoriju NBA lige, postao je prvi košarkaš koji je u regularnom delu sezone uspeo da zabeleži najmanje 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija.

“Ne bih mogao to da učinim bez svojih saigrača. Mnogo su mi pomogli, treneri takođe. To je timski rad, a tim uvek izbaci pojedinca u prvi plan. Oni su izbacili mene, želim da im zahvalim na tome i sada počinje plej-of”, skroman je Nikola.

Na pitanje kako se oseća posle takvog podviga, Jokić odgovara:

“Kul je, sviđa mi se. Nadam se da ću moći da uradim isto još nekoliko puta, ali sada samo uživam u trenutku”.

Izvor: kurir.rs