Otac osumnjičenog Dragijevića otkazao svog advokata: Ovo bi mogao biti razlog zašto želi novog branioca

|

Oca osumnjičenog Dejana Dragijevića u daljem postupku će braniti branilac po službenoj dužnosti. U istrazi ubistva Danke Ilić, čijeg tela i dalje nema, osumnjičeni pokašavaju da sebi obezbede povoljniji položaj na sve načine. Traže nove branioce, otkazujući punomoćja aktuelnim.

Radoslav Dragijević osumnjičen da je pomagao sinu Dejanu Dragijeviću u skrivanju tela deteta, danas je obavestio tužioca da želi da promeni advokata.

“Radoslav Dragijević je tražio da mu tužilaštvo u Zaječaru obezbedi branioca po službenoj dužnosti, tako da mu ja više nisam branilac”, izjavio je Nebojša Živanović za Republiku.

Radoslav Rade Dragijević se u dosadašnjem toku postupka branio ćutanjem, a njegova supruga Svetlana Dragijević je ranije rekla u intervjuu za portal Republika da već duguje novac advokatu Živanoviću za zastupanje supruga. S tim u vezi moguće je da Dragijevići nemaju novca za advokata, te da je to razlog otkazivanja punomoćja advokatu.

Majka ubice Svetlana Dragijević pozivana je na ispitivanje u svojstvu svedoka pred Višim javnom tužilaštvom u Zaječaru, gde je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči, s obzirom na to da joj je osumnjičeni Dejan sin, a Radoslav suprug, te ima status povlašćenog svedoka.

Izvor: mondo.rs