Otac dečaka kod koga je pronađen nož u “Ribnikaru” radio forenziku Kostinog telefona? Isplivali novi detalji incidenta

|

U beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, u kojoj se 3. maja prošle godine dogodio masakr kada je ubijeno devetoro učenika i pripadnik obezbeđenja i ranjeno još petoro, juče je došlo do incidenta koji je veoma potresao javnost.

Naime, učenik osmog razreda te škole navodno je doneo na nastavu nož. Posle trećeg časa prepodnevne smene, jedan osmak te škole izrazio je sumnju da njegov drug ima hladno oružje u rancu i obavestio o tome direktora škole. Otišli su u učionicu i tamo zatekli ranac u poslednjoj klupi, a školski policajac je ustanovio da u ruksaku ima noža.

Učenik je za to vreme bio u dvorištu na velikom odmoru, a škola je odmah odreagovala i pozvala ga na razgovor.

Inače, kako saznaje Blic, otac deteta kod koga je pronađen nož radio je forenziku telefona u slučaju masovnog ubistva u istoj školi u maju prošle godine koje je počinio Kosta Kecmanović, učenik tada 7. razreda.

MUP je juče saopštio da je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” oko 10.35 časova školskom policajcu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu i da je taj učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora škole.

Kako je navedeno, niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio i svi učenici OŠ “Vladislav Ribnikar” su bezbedni.

Izvor: blic.rs