“Naša profesija je nisko pala”: Lea Kiš opet isprozivala koleginice – “Ranije su novinari morali da budu školovani”

|

Voditeljka Lea Kiš bez ustezanja javno je iznela svoj stav o mlađim koleginicama, za koje smatra da su na lako došli do angažmana na televiziji.

“Ne pogađa me i ne ugrožava, ali imama mišljenje o svemu tome posle toliko godina iskustva. Naša profesija nije zaslužila da se ovako nisko spusti. Ranije su novinari morali da budu školovani, mnogi od nas su završili i magistrature, doktorate, i bavimo se radom sa studentima. Na televiziji više nema pravila ko i zbog čega može da se pojavi”, kaže Lea koja ipak veruje u bolje dane za medijsku sliku našeg društva.

“Mislim da je to jedna prolazna faza i da će stvari doći na svoje mesto. Potrebno je još malo mulja da izađe, a posle toga bistra voda i svi koji imaju prave vrednosti će doći na svoje mesto. Ne može ovako doveka, samo rad, kvalitet, upornost i odgovornost mogu da donesu rezultat i ništa drugo”, ispričala je voditeljka za “Grand”.

Podsetimo, Lea Kiš je nedavno udarila žestoko na učesnice “Zadruge” koje su postale voditeljke. Kako je naglasila, ona njih nikada ne bi mogla da smatra koleginicama.

“Izgubio se kriterijum u našem poslu. One su postojale i ranije, pa su dobijale na kašičicu tu pažnju. Znalo se šta se može, a šta ne može. Nemojte mi reći da neko može da ode u rijaliti i da posle dve godine kaže meni “zdravo koleginice”jer je dobila emisiju, a jedino što je uradila u životu bilo je da je spavala sa deset muškaraca i na taj način dobila zvanje televizijskog voditelja”, poručila je Lea Kiš, što je izazvalo veliki revolt mlađih voditeljki koje su sa Leom ulazile u sukobe.

Izvor: espreso.co.rs