Loše vesti: Ivana Španović donela važnu odluku koja će rastužiti javnost – Ovo je razlog

|

Naša najbolja atletičarka Ivana Španović sprema se da skoči do medalje koja joj jedina nedostaje u bogatoj riznici – olimpijskog zlata. Poslednja prilika za to je Pariz, ovog leta, nakon čega će, kako je već najavila, Ivana Španović privesti kraju blistavu karijeru.

No, to nije jedina njena odluka koja je rastužila domaću javnost. Najpre je zbog povrede bila primorana da propusti dvoransko Prvenstvo Evrope, a sada je Srpski atletski savez potvrdio da, iako je ostvarila normu, neće učestvovati ni na Svetskom šampionatu u dvorani u Glazgovu u martu.

Kako je Ivanin trener Goran Obradović objasnio za sportal.rs, ona neće nastupati u aktuelnoj zimskoj sezoni zbog rehabilitacije Ahilovih tetiva. To znači da će tron u dvorani morati da prepusti drugoj takmičarki.

“Još ranije smo objavili, pre mesec dana, da se Ivana neće takmičiti u zimskoj sezoni 2024. jer je kasno krenula u trenažni proces za ovaj deo godine. Nije bilo dovoljno vremena da se spremi za Glazgov”.

Pošto je ovo olimpijska godina, svetska šampionka u skoku udalj želi da se usredsredi na svoj cilj i da se što bolje spremi za ono što je u julu i avgustu čeka na stadionu “Francuska”. Pre toga, u junu, učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Rimu, što će biti poslednja provera za Pariz.

Izvor: hellomagazin.rs