Osuđen na 11 godina, bacio bombu na zgradu TV Pink: Ovo je čovek koji je ubijen jutros u Zemunu

|

Ovog prepodneva hicem iz vatrenog oružja ubijen je Milan Šuša (39) iz Zemuna. Kako mediji nezvanično saznaju, njega je ubio komšija, koji se potom dao u beg. Za njim je pokrenuta akcija Vihor 3.

Kako su mediji ranije pisali, Šuša je bio osuđen 11 godina zatvora zbog pokušaja ubistva. U junu 2021. godine počeo je štrajk glađu, a 14. jula žicom je sebi zašio usta.

Pisalo se tada i da je imao pravo da jednom u dva meseca vidi porodicu, a od uprave zatvora u Padinskoj Skeli tražio je češće posete da bi suprugu, ćerku od tada 11 godina i sina od tada devet meseci mogao da zagrli i poljubi bez staklene pregrade.

Kako je objasnio, usta je zašio žicom zbog radikalizacije štrajka, “da bi skrenuo pažnju nadležnima”. Pre toga, o Šuši se pisalo i zbog događaja iz 2012. godine kada je pronađeno telo muškarca u Lipovačkoj šumi u Beogradu.

Obdukcijom tela utvrđeno je da je reč o Nikoli Serdaru (32) iz Zemuna, sa kojim se Šuša navodno sukobio.

Javnosti je Šuša postao poznat 2009. godine, kada je sa Goranom Petrovićem bacio kašikaru na zgradu RTV “Pink” na Dedinju. Nekoliko dana kasnije su uhapšeni u stanu u Nišu u kome su se skrivali.

Izvor: telegraf.rs