Oglasio se nakon dodeljivanja priznanja za doprinos kulturi: Nećete verovati koliku penziju je Radoš Bajić primao do sada

|

Na jučerašnjoj sednici Vlada Srbije usvojila je predlog komisije o dodeli priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi.

Dvadeset umetnika, među kojima su Slavko Štimac, Aleksandar Berček Radoš Bajić i Dejan Savić, dobijaće do kraja života dodatak od 64.730 dinara na redovnu penziju, tzv. nacionalnu penziju.

Jedan od dobitnika nacionalne penzije, Radoš Bajić obradovao se nakon saopštenja, a sada je podelio i svoje prve utiske.

– Zahvaljujem i čestitam svim dobitnicima ovog značajnog priznanja. Verujem da u kulturi, umetnosti i stvaralaštvu Srbije imamo nezanemarljiv broj onih koji ga zaslužuju. Mnogo više od materijalne satisfakcije, meni je važno da se priznanje dodeljuje za vrhunski doprinos u nacionalnoj kulturi – kaže Bajić.

Podsećamo, glumac Radoš Bajić je već neko vreme u penziji, a na promociji svoje monografije “Moj život – moja priča”, govorio je o 45 godina izuzetno uspešnog umetničkog rada i stvaranja.

Tom prilikom, on je govorio i o svojim penzionerskim danima i otkrio koliko iznosi njegova penzija.

– Moja penzija je 42.000 dinara – ispričao je Bajić.

Sabirajući njegovu penziju i onu koju je dobio od države, glumac će od sada svakog meseca, do kraja života na račun dobijati 106.730 dinara.

Izvor: kurir.rs