Obrt u slučaju ubistva Ane Volš: DNK trag nađen u podrumu kuće ne pripada nestaloj Srpkinji, a ni njenom mužu Brajanu

|

Srpkinja Ana Volš (39) nestala je u novogodišnjoj noći, iz porodične kuće u Kohasetu kod Bostona, a za njeno ubistvo optužen je njen suprug Brajan Volš (48), koji negira krivicu.

Sumnja se da je njeno telo raskomadao i stavio u kese i pobacao po bostonskim kontejnerima i deponijama. Telo Beograđanke još uvek nije pronađeno, ali pojavljuju se novi dokazi protiv Brajana. Ali, poslednji otkriveni dokaz mogao bi da baci novo svetlo na čitav slučaj.

Prema nezvaničnim saznanjima, nedavno je pronađen i poslat na analizu DNK trag u podrumu porodične kuće Volšovih u Kohasetu. Zanimljivo je da taj trag ne pripada ni Brajanu, ni Ani Volš.

Američko tužilaštvo ima mnogo dokaza protiv Brajana Volša, pa se pretpostavlja da imaju čvrst slučaj protiv supruga ubijene Beograđanke. Među prikupljenim dokazima je i ručna testera, koja je pronađena u kontejneru preko puta kuće Brajanove majke.

Početak njegovog suđenja, koje se održalo krajem aprila ove godine, otkrio je mračne porodične tajne, ali i mogući motiv za zločin koji se Brajanu Volšu stavlja na teret. Pre početka suđenja, nedostajale su dve važne stvari: prvo je telo žrtve, a drugo je motiv.

Iako telo Ane Volš nije pronađeno, sakupljeni su dokazi koji govore šta i kako se desilo u podrumu porodične kuće u Kohasetu. Istražitelji su pronašli tragove krvi, kao i oštećen i krvav nož u podrumu, a na deponiji neke Anine predmete, kao i dokumentaciju i testeru, za koju veruju da je korišćena u komadanju Aninog tela.

Ranije je saopšteno da su pronađeni tragovi krvi i tkiva, ali je precizirano da je na testeri za metal, koju je Brajan Volš kupio 1. januara, pronađen delić kosti koji je poslat na analizu, kao i uzorci krvavih mrlja koje su pronađene u kući, ali i u Brajanovom džipu.

Tada su prvi put prikazani i snimci kamera za video-nadzor koje su snimile Brajana kako baca kese za đubre u kontejner, ali i kako u obližnjem depou kupuje sredstva za čišćenje i drugi materijal, kao što su zaštitne naočare i odela, kao i već pomenuta testera, u vrednosti od 450 dolara. Ambalaža od sredstava za čišćenje i zaštitna odela su takođe pronađeni. Ono što je za tužilaštvo bitno je što se, čini se, došlo i do mogućeg motiva za ubistvo. Kako se ispostavilo, Brajan i njegova majka Dajana Volš, počeli su da sumnjaju da Ana vara Brajana.

Policija je došla do saznanja da je Brajan printskrinovao sumnjivog muškarca sa Instagram naloga svoje supruge Ane. I to nije bilo sve. Njegova majka Dajana unajmila je privatnog detektiva koji je uhodio Anu i trebalo da pribavi dokaze o njenom navodnom neverstvu.

Tužilaštvo je u uvodnoj reči iznelo i delove iskaza bebisiterke koja je kritičnih dana čuvala trojicu sinova Ane i Brajana Volša u njihovoj kući. U izjavi policiji, bebisiterka je rekla da je Brajan zamenio tepih na stepenicama koje vode u podrum, ali i da je stavo bravu na vrata podruma.

Da tužilaštvo raspolaže čvrstim dokazima, govori i odluka suda da Brajan Volš ostane u pritvoru, bez mogućnosti kaucije. Uz ubistvo, njega vlasti terete i za ometanje istrage i nezakonito odlaganje ljudskog tela.Ključni dani u životu Ane Volš, koja je nestala u prvim satima 1. januara iz kuće u Kohasetu kod Bostona, bili su definitivno od 24. do 26. decembra prošle godine, u vreme oko katoličkog Božića. Tih dana, njena svekrva Dajana Volš unajmila je privatnog detektiva. Tada je i Ana otkrila planove da napusti Brajana i sa decom se preseli u Vašington gde je radila.

Od majke Milanke Ljubičić tražila je 24. decembra da se spakuje i sutradan dođe u Boston. Da je Ana napisala majci zbog čega od nje tako iznenada traži da dođe, da je kojom reči nagovestila da ima problema, Milanka bi se sigurno brzo spremila i odletela za Ameriku. Tada bi, možda, sve bilo drugačije.

Obelodanjeno je i da je Ana Volš navodno bila u vezi sa muškarcem, čije ime se ne spominje. Policija je, kako su preneli američki mediji, obavila razgovor sa tim muškarcem u Vašingtonu 7. januara, dan pre Brajanovog hapšenja. Taj muškarac je navodno priznao policiji da se “zabavljao” sa Anom. U spisima se navodi da je istražiteljima rekao kako je taj odnos postajao sve ozbiljniji prethodnih nekoliko meseci i da su proveli Dan zahvalnosti zajedno u Dablinu.

Rezultati istrage privtnog detektiva, kojeg je angažovala Anina svekrva Dajana Volš, nisu saopšteni javnosti. Više Aninih prijatelja potvrdilo je da je ona planirala da se sa decom preseli u Vašington, gde je radila i bila na visokoj poziciji u poslu sa nekretninama. Pomoćnik okružnog tužioca Norfolka Greg Konor rekao je i da je Ana imala životno osiguranje na iznos od 2,2 miliona dolara, a da je Brajan Volš jedini korisnik.

Brajanu se suđenje nastavlja u avgustu.

Izvor: 24sedam.rs