Novinarka RTS se uključila iz Vranja: Butnala sam se ovdeka u ovaj ram što se sija (VIDEO)

|

Novinarka RTS zbog uključenja iz Vranja postala je pravi hit na društvenim mrežama, a zbunila je čak i koleginicu u studiju.

U emisiji Beogradska hronika pričalo se o akcentovanju reči zbog kojih je RTS sve češće tema medija.

U toku emisije iz Vranja se javila dopisinica RTS-a Danijela Manić Stoiljković koja je prvenstveno rekla da Vranjanci vole svoj melodičan jezik, a onda svim gledaocima uživo pokazala kako to zapravo zvuči.

Danijela je u 30 sekundi snimka nasmejala celu Srbiju i nema sumnje da su mnogi pojačavali televizor kako bi što bolje čuli šta je novinarka želela da kaže – jer ovo uključenje mogu da razumeju samo južnjaci.

“Butnala sam se ovdeka u ovaj ram što se sija pa i ja da se sijam kao ovija ukrasi što su gi turili ovdeka u park, a turili su ukrasi i u grad. Na neki ti se toj sviđa, a neki vika ič ne valja, pa ne možeš na svi da ugodiš. A u Vranje cel dan vrne kiša, i sneg sd poče da pada, ovde napolju se mi uskočoperimo. Za toj si poviše Vranjanci sede u kući, kladev si oganj i grejev si se. Ja sd lepo će si pođem doma, pa će si idem po kamenčiki da se ne ukaškam od ovaj kal”, rekla je Danijela, pa dodala:

“Ako ste me razumeli – dobro, ako neste, pa prevedite si”, poručila je novinarka na kraju uključenja.

https://twitter.com/Pesic91/status/1472866683433988098

Izvor: espreso.rs