Nove informacije o slučaju “Ribnikar”: Dva dana pred zločin, Kosta isključio kamere – Niko nije primetio

|

Trinaestogodišnji Kosta K. koji je počinio nezapamćeni masakar u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” kada je lišio života devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove, a nastavnicu istorije ranio, bio je opčinjen ratom i oružjem, a sada su se pojavile i informacije kako je došao do istog.

Dečak je očigledno dugo pripremao zločin, budući da se zna da je pravio spisak meta, te precrtavao neke učenike sa istog. Imao je plan i kako da se domogne oružja bez dokaza.

Naime, kako navodi portal Republika, dečak je dva dana pred zločin, 1.maja, isključio kamere u stanu kako bi se dokopao očevog oružja. U stanu njegove porodice postojala je kamera koja je gledala na orman u kom se nalazilo oružje. Kako se saznaje, od 1. maja kamera je bila u kvaru i sumnja se da je upravo Kosta namerno isključio istu kako bi došao do pištolja bez dokaza.

Dečak je smešten sam u sobi s toaletom na Dečjoj klinici za neurologiju i psihijatriju Kliničkog centra Srbije. On je pod posebnim bezbednosnim merama koje zajedno sprovode MUP Srbije i Klinički centar.

Bolnica će raditi u vanrednim uslovima koji liče ne zatvorske sve dok ga tu budu veštačili psihijatri i psiholozi nakon nezepamćenog zločina koji je počinio 3. maja, kaže obavešteni izvor za Srpski telegraf.

Izvor: pink.rs